بنیاد خیران و واقفان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

وقف در تاریخ ایران‌ پیشران حرکت‌های علمی بوده است

به گزارش خبرگزاری ایکنا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پانزدهم آبان در مراسم اعطای جایزه ملی البرز گفت: وقف در مسیری که طی ۱۴ قرن بعد از اسلام در توسعه علمی داشتیم، همواره پیشران بوده است.

صالحی گفت: وقف علمی پشتوانه تمدن طلایی اسلامی در قرون چهارم و پنجم که به اوج خود رسید، بوده است. آن‌چنان این سهم قابل توجه بوده که وقتی نظامیه‌ها احداث شدند، عده‌ای از بزرگان علمی ابتدا حاضر نبودند به نظامیه بروند؛ چراکه نظام علمی جهان اسلامی عادت کرده بوده که علم را از مسیر وقف و مردم به دست آورد. باید اذعان کرد که دانایی تمدن اسلامی با مشارکت عامه رخ می‌داد.

وی بیان کرد: یکی از نمونه‌های عالی وقف در مسیر تمدن اسلامی در وقف‌نامه ربع رشیدی دیده می‌شود. این وقف‌نامه در ۳۲۸ صفحه ارائه شده است و طبق آن نیز اولین شهر دانشگاهی جهان چهره خود را در این وقف نشان می‌دهد. امروز شهر‌های دانشگاهی در جهان وجود دارد، اما ایجاد این شهر دانشگاهی در دوره ایلخانی بسیار مهم است. در آن زمان از ملل مختلف به این شهر می‌آمدند و زبان‌های علمی در این شهر دانشگاهی شامل زبان‌های عربی، فارسی، چینی، یونانی، سانسکریت و … بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: برندگان  جایزه البرز باید افتخارکنند که جایزه خود را از این بنیاد دریافت می‌کنند. نکته مهم، توجه مرحوم البرز به دو بال علم یعنی کشف استعداد‌ها و قدردانی از دانشمندان است. برای درک بهتر تاریخ وقف علمی کشور ابتدا باید سهم وقف در مسیر علمی را جدی بگیریم

دسته‌بندی: ‌ اخبار
برچسب: ‌ همه واقف باشیم، ‌وقف، ‌وقف علمی، ‌وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ‌جایزه البرز
ارسال برای دیگران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up